Zomaar wat tips

Dessert onderweg.

Hoe maakt u een lekker dessert als u onderweg bent in uw auto met een banaan als enig ingrediënt op een vorst-dag terwijl de snack & stop’s allang dicht zijn?

1. Zet de blower vol aan op de voorruit, wacht tot de kachel heet is.
2. Leg de banaan op het kachelrooster en tegen de voorruit.
3. Wacht tot de onderkant van de banaan warm is en de bovenkant koud.
4. Pel de banaan en eet de banaan op.
5. Geniet van de koud/warm-smaak-sensatie.

 Verkeersstress

Hebt u moeite met ontspannen in het verkeer? Waarschijnlijk ligt het aan uw auto! Teveel vermogen en een overdreven felle reactie op het gas, gecombineerd met teveel isolatie en veiligheidsvoorzieningen die de rij-beleving reduceren tot het niveau hangmat. Wij adviseren u een oude mercedes te kopen en te gaan genieten! De rij-beleving in een oude mercedes (220) komt nog het meest overeen met die van een luxe sloep. U leunt comfortabel achterover en geniet van het uitzicht terwijl uw medeweggebruikers (met cruise-control op 137 km/h) u proberen te ontwijken. Wat een rust!

Onkruid termineren.

Het is de meest afgezaagde tip wat onkruid betreft maar daarom niet minder waardevol: onkruid kan heel erg mooi zijn! Kijk maar eens in het voorjaar naar een veld vol van ‘die vervelende’ paardebloemen, prachtig toch dat geel!

Tweede tip: laat woekeren dat spul. Misschien heb je in het begin alleen paardebloemen of distel, maar als je de boel de boel laat komt er vanzelf meer variatie er ontstaat een evenwicht ontstaat zodat er van niks teveel of te weinig is.
Op onze tuin (jarenlang keurig bijgehouden door de vorige eigenaar en dus erg kaal) waren ontzettend veel naaktslakken. Na zes jaren vrij groeien en bloeien hebben we een ‘rommelige’ tuin wat veel beestjes aantrekt en die eten, u raadt het al, naaktslakken. Probleem opgelost zonder enige moeite en een beetje geduld.

Op sommige plekken is onkruid en ‘rommel’ niet handig, bijvoorbeeld een oprit. Concentreer al uw inspanning op die plek. Bekwaam u in het trekken en hakken van die prachtige maar letterlijk misplaatste planten. Gebruik strategisch inzicht, geduld, uithoudingsvermogen en af en toe puur dommekracht om aan het eind van het seizoen als winnaar uit de bus te komen.
Na enige jaren zo te hebben geploeterd koopt u een dakbrander met grote gasfles en fakkelt regelmatig uw oprit af. Dat is erg leuk om te doen, het gaat snel en omdat onkruid nooit vergaat mag u over een paar weken alweer!

Het verlichte buitenleven.

Bent u bang in het donker of hebt u er domweg genoeg van dat u alweer in een koeievlaai staat? Natuurlijk kunt u een schijnwerper aan uw huis bevestigen en daarmee een lichtend baken vormen voor terugkerende ruimtevaarders. Handiger is de Led-pet ! Voor vrekken onder u is de Led-pet ook een prima alternatief voor binnenverlichting.

Duur- en leerzame isolatie.

Steenwol kennen we, het kriebelt. Isoleer daarom de buitenmuren van uw huis met boekenkasten vol boeken. Kriebelt nagenoeg niet en de isolatiewaarde overstijgt die van steenwol vele malen. Vergeet niet ook een rookmelder te installeren.

Burned out voor je 30-ste?

Lees Tao van Poe.

Sluiproute naar geluk.

Werk minder en voel je rijker, herhaal dit enkele malen. Deze tip wordt wel eens gezien als een aanmoediging tot luieren. Dit is slechts ten dele waar. Hier wordt voornamelijk aangemoedigd om de hoeveelheid baan af te stemmen op de primaire behoeftes. Dit maakt tijd vrij om (inderdaad) te luieren waardoor lumineuze ideeën in uw brein kunnen ontstaan, die op hun beurt weer een aanzienlijke reductie van de hoeveelheid baan mogelijk maken, vandaar de aansporing tot herhaling. Dat het werkt kunt u eenvoudig afleiden aan uw loopbaan die waarschijnlijk het tegenovergestelde heeft laten zien.

Geld op?

Ga weer lekker werken!

Kuddegedrag.

Wat anderen willen dat door u geschiedt, doe dat bij voorkeur niet. Het is meestal onnodig, het is duur en het veroorzaakt grijze-muis-syndroom. Let op, weigeren kost vrienden.

Onzekere toekomst.

Lees de krant van 30 jaar geleden en maak een vreugdedansje omdat al de doemscenario’s niet zijn uitgekomen.
(Uit recent onderzoek is gebleken dat toekomstvisies van “experts” die de media halen even veel waarde hebben als de toekomstvisie van de eerste de beste chimpansee. Je komt op TV als je iets spectaculairs te melden hebt, niet wanneer je een onderbouwde mening hebt).

Deur- en tele- smart-beleid.

Heb een gezond wantrouwen tegen mensen met stropdassen. Tevens mensen die het presteren om drie keer in één zin “meneer de Vries” te zeggen c.q. mailen.