Vroeg of laat

Na zes weken lang vier weken voor te hebben gelopen loopt de natuur inmiddels drie weken achter op het schema en de verwachting luidt dat de natuur ergens in de middenmoot zal eindigen.
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laat desgevraagd weten dat er vooralsnog geen sprake is van gevaar voor de volksgezondheid wat de Nationale Ombudsman op zijn beurt in twijfel durft te trekken wijzende op het extreem hoge verbruik van papieren zakdoekjes.
De Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft medegedeeld dat papieren zakdoekjes nooit in het basispakket hebben gezeten en daar naar alle waarschijnlijkheid ook nooit in zullen worden opgenomen wat de Vereniging Van Papieren Zakdoekjes Fabrikanten (VVPZF) ‘onacceptabel en ronduit schokkend’ noemt.
De SP zal dinsdag een motie indienen om het voorjaar weer voor iedereen vrijblijvend beschikbaar te maken, de PVV vraagt om een onderzoek naar het verband tussen Islam en (het uitblijven van) voorjaar en pleit voor een Nationale Voorjaars Herdenking (NVH): een dag waarop de gewone man stil kan staan bij het te koude weer.