Vleesdroom

Hoe vaak gebeurt het dat je een stukje vlees afsnijdt, vervolgens selecteert en met Control-C Control-V nog zo’n zelfde stukje vlees produceert? Mij zelden, maar vannacht wel. Zou het komen door de vele uren die ik overdag doorbreng achter een doosje vol tsjips met een kijkglas en een toetsenbord?

In en achter dat doosje is de wereld eenvoudig:

Heb ik ergens te weinig van dan maak ik wat bij, dat duurt nog geen seconde, met twee toetscombinaties.
Heb ik ergens teveel van dan smijt ik het weg in een prullenbak die nooit vol raakt en daarom ook nooit geleegd hoeft te worden, waarmee ik dan weer blij ben omdat ik het toch nog nodig had blijkt achteraf.
Past er iets niet dan maak ik het exact op maat met één soepele beweging van twee vingers van mijn linkerhand. Verven vraagt slechts een tik op een pad.

Hoe anders gaat het op zolder. De zolder, de kale eenvoudige ruimte waarvan we, in een vlaag van oneindige wijsheid, het nodig vonden deze te gaan isoleren en opnieuw af te timmeren:

Heb ik te weinig van iets dan moet ik bijhalen. De dichtstbijzijnde bouwmarkt is vijf kilometer verderop. Vervoer dient bij droog weer te geschieden daar de helft van het gekochte materiaal zich noodgedwongen buiten de auto bevindt (een Nissan Micra heeft ook nadelen). Bij deze logistieke actie kijk ik schichtig uit naar witte auto’s met fluorescerend oranje omdat ik vermoed niet helemaal te voldoen aan de wetgeving omtrent goederenvervoer op de openbare weg.

Heb ik teveel van iets dan staat dat nog jarenlang op diverse plekken in de weg. Iedere keer dat het daar staat verplaats ik het. Na circa tien keer te hebben verplaatst zaag ik het in stukjes en puzzel het vervolgens zo efficiënt mogelijk in de kleine kliko die om de week op maandag geleegd wordt. Op dinsdag kom ik er achter dat wat nu in de verbrandingsoven pal naast de waddenzee (OMRIN-bedankt) ligt te branden toch wel handig was geweest.

Past er iets niet, dan teken ik met potlood zo nauwkeurig mogelijk af waar een nieuwe zaagsnede zou moeten komen. Om vervolgens tijdens het zagen vast te stellen dat dat niet gebeurt aangezien het decoupeerzaagzaagblad (scrabble 150 punten!) vrolijk zijn eigen weg kiest, De a-symmetrische kier die ontstaat kan slechts met een afdeklat en kit gemaskeerd worden. Voor het mooie wil ik de overige 45 meter van de balkafwerking dan ook voorzien hebben van een afdeklat anders lijkt het gek. Afdeklatten moeten helaas ook gezaagd.

IMGP0965

Is de kleur na verven niet goed dan is dat pech, want het is beits van een goedkoop oostblok-merk, verbouwen is al duur genoeg, waar geen enkel ander product grip op krijgt. We doen wel een kleedje.

Misschien ben ik een dromer, maar het zou toch wel iets handiger moeten kunnen?