Uitzicht

foto sterrenstelsel Andromeda“Ons” sterrenstelsel (melkweg) ligt op ramkoers met het sterrenstelsel Andromeda. Als gevolg van de onvermijdelijke botsing zullen beide sterrenstelsels flink door mekaar worden gehusseld. De wetenschapper op Discovery vertelt likkebaardend dat, als we mazzel hebben, de aarde met een rotgang de kosmos in wordt geslingerd en we dan een prachtig uitzicht hebben op de eerder genoemde botsing!

Wanneer zal dit plaatsvinden? Over miloenen jaren! Gerustgesteld klik ik de TV uit. ’s Avonds lees ik, bij het afsluiten van m’n hotmail, dat Stephen Hawking denkt dat de mens over 100 jaar zichzelf (het leven) onmogelijk zal hebben gemaakt op aarde. Volgens Stephen moeten we daarom ons heil in de kosmos zoeken.

We kunnen er dus niet omheen, we gaan vroeg of laat de kosmos in en zullen gaan waar geen mens ooit gegaan is. Of je mee mag zal ongetwijfeld met krasloten worden bepaald, waarvan de opbrengst dan weer naar een goed doel kan. Zijn we klaar voor de kosmos ? Ik denk het wel. Kijk maar eens naar een oude Star-Trek aflevering, al die gadgets waarvan we toen dachten wauw! (platte beeldschermen, video-telefoon, computers die luisteren, deuren die open swoesjen) we hebben het allemaal. We hebben zelfs beamers!