Theater-servies

Theater-servies

Op de koffie- en theekopjes van het Posthuis Theater in Heerenveen zijn teksten aangebracht als een sierand. De teksten duwen de bezoekers uit hun eigen rol en in een nieuwe.

Dit kunstwerk is gemaakt voor bezoekers (als ik) die zich in een ruimte vol mensen moeilijk houding weten te geven. Deze mensen zijn blij zijn met alles waar ze hun blik even op kunnen laten rusten want continue naar het plafond kijken is tenslotte zeer vermoeiend.

Een paar voorbeelden van de teksten:

U bent in het POSTHUIS THEATER en leest de tekst op uw kopje. U voelt een dwingende behoefte om wat u zonet in de voorstelling hebt gezien te verwerken en vraagt om stilte

U bent in het POSTHUIS THEATER en leest de tekst op uw kopje. Eigenlijk moet u naar de WC, maar u bent bang dat u dan te laat terug bent. Met gemengde gevoelens drinkt u verder.

U bent in het POSTHUIS THEATER en leest de tekst op uw kpoje. U hbet eingznis meoite met leezn wat er op satat odamt u lsat hbet van dxleisye. Hlasea, vgdlonee kree brtee.

U bent in het POSTHUIS THEATER en staart verbeten naar uw kopje. U hebt nog nooit durven optreden, maar nu is het genoeg ! U staat op, haalt diep adem en begint uw lied.