Over haar

lees is niet altijd moreMinder is lang niet altijd verkeerd maar in het geval van hoofdhaar ben ik steeds meer van mening dat minder ook daadwerkelijk minder is, less is less. Het is zeer onpraktisch om kaal te worden. Kou, regen, brandende zon, houten balken, alles krijgt vrij spel en veroorzaakt ongemak daar waar gedurende 35 jaren een fijne laag haar de huid beschermde.

Het verlies ging heel geleidelijk, dus ik heb ruimschoots aan het idee kunnen wennen. Toch was dat geleidelijke ook wel eens lastig. Het strategisch herschikken van het haar om zoveel mogelijk hoofdhuid te bedekken kost veel tijd en het resultaat valt altijd weer tegen.
De praktisch-kaal-fase waar ik nu in zit is simpel doordat het onderhoud met een tondeuse uitgevoerd kan worden. Alles mooi kort zodat het kale meer een keuze lijkt. Helemaal kaal wil ik nog niet aan, lijkt me ook weer veel werk om het helemaal kaal te houden. Nu alleen opletten dat ik niet vergeet de kam terug op de tondeuse te zetten nadat ik de randjes zonder kam bijgewerkt heb en in de twee spiegels zie dat op mijn achterhoofd nog wat te lange haren zitten.