Huh?

Vanmorgen werd ik wakker met de vraag: ‘wat zou de eerste gedachte op aarde zijn geweest?’. Aangezien een antwoord meestal na de vraag komt, moet de eerste gedachte volgens mij een vraag zijn geweest. En omdat ik in langzame ontwikkeling geloof zou het volgens mij een vrij basale vraag geweest moeten zijn. Dus niet: ‘Hoe kunnen we de Dinosaurus-problematiek nu eens efficiënt aanpakken?’ Maar meer zoiets als: ‘Huh?’

Tegenwoordig is er zoveel nagedacht en vooral ook geschreven op internet dat ik bovenstaande theorie snel en makkelijk kan controleren.

Helaas heb ik niets kunnen vinden wat mijn theorie bevestigd. Wel een verontrustende zin: ‘Als je sterft, sterft je stoffelijk lichaam maar je gedachten blijven doorgaan.’ dat lijkt me een behoorlijk ongezonde situatie, alleen maar denken! Veel mensen zien hun denken als hun zelf, ik zie het meer als een op hol geslagen fenomeen. Vergelijkbaar met iemand die de hele dag rent, zonder echte reden (je kent ze wel, rood hoofd en een zeer ongezond stresserige blik in de ogen, geen grammetje vet) die. Denken is handig bij problemen en voor recreatieve doeleinden, maar om er nou de hele dag mee bezig te zijn.

Ik probeer al jaren mijn denken te minderen. Helaas zit daar nog geen overheids-subsidie op zoals bij roken wat toch maar weer 25 cent per pakje duurder gemaakt wordt. Accijns op denken is natuurlijk weer te veel werk. Trouwens over roken, ik vindt het fijn dat er cafe’s zijn waar je naar toe kan gaan zonder dat daarna al je kleren de was in moeten i.v.m. rooklucht, maar dat er nu aan zit te komen dat je op straat niet meer mag roken lijkt me toch wel een beetje belachelijk. Ik woon op 3 meter van de openbare (rustige-plattelands)-weg. Regelmatig wordt ik gehuld in uitlaatgassen. Nog nooit heb ik een sigaret of sigaar geroken, terwijl er toch echt wel rokers passeren. Dus lijkt het me logischer dat we eerst het auto-, motor, brommer en tractor-rijden op straat verbieden en eventueel daarna het roken.

Ga ik nu weer even minder denken.