Genoten!

Sinds kort hebben we dankzij een verhuizing een WC-pot met een platform waar de poep, voordat deze zijn reis naar het ondermaanse aanvangt, wordt opgevangen. In ons vorige huis hadden we een dieplader-uitvoering waarbij de poep meteen onder water schoot (oppassen voor natte billen!) en uit het zicht verdween. Ik wordt de laatste tijd dus veelvuldig visueel geconfronteerd met mijn poep.

Wat me verbaast zijn de grote hoeveelheden en ik kan me niet voorstellen dat ik altijd al zoveel heb geproduceerd. Is het een optische illusie? Net als bij tapijt waarin een heleboel rotzooi verdwijnt (totdat je bedenkt dat je een kurkvloer wil en het tapijt eens lostrekt). Gelukkig verdwijnt de poep bij WC’s wel definitief. Tenminste…

… als de boel niet verstopt raakt. Met de boel bedoel ik dan iets na het platform en als was vorige week. Het water verzamelde zich in de kraakhelder witte pot, en steeg tot de rand om vervolgens tergend langzaam weer weg te lopen. Het prachtige systeem wat alle poep ongezien en relatief geruisloos afvoert haperde.

Gelukkig is er de riolering-reiniging-service. Goed, het kost flink wat geld (160 euro in dit geval), maar ze geven wel garantie, dus drie weken na dato komen ze rustig weer om de boel te ontstoppen, zonder extra kosten en gezeur, zelfs in het weekend, in ons geval de zaterdag. Ze zijn snel, en hebben heerlijk grove apparatuur waarbij mijn ontstoppingsveertje in het niet valt.

Zit je afvoer nooit verstopt? Neem eens de tijd en geniet toch eens bewust van je riolering!