Complexelfies

Wordt de standaard-selfie zo langzamerhand niet veel te saai? Steeds  weer sexy, gemaakt boos-kijkend, dolgelukkig, zelfverzekerd, op vakantie, op een feest met boezemvriend(in) en duckface? Dat kan origineler! Maak  eens een complexelfie. Hier 5 voorbeelden:

1. Door het spionnetje in je voordeur.

Foto op 22-02-15 om 11.18
2. Door een vergrootglas.

Foto op 22-02-15 om 11.133. Door een flitspaal van de KLPD. Kost wel wat geld, maar als je je auto wil verpatsen kun je deze foto mooi gebruiken op marktplaats. Voor betere herkenbaarheid is het raadzaam zonnig weer af te wachten.

M9wgHRZq0uQyN1HAZAbhLLyo-14. Als je slaapt.

Foto op 10-11-2011 om 08.52

5. Ingewikkeld.

foto-op-26-10-16-om-16-44-2

Om deze foto te kunnen maken ben ik achter 3 spiegels gaan zitten, 1 schuin links op borsthoogte, 1 schuin rechts op 20 cm boven ooghoogte en 1 scherp-rechts voor me ook op borsthoogte. Die spiegels had ik zo afgesteld dat ik alles achter me goed kon zien. Toen heb ik de contactsleutel omgedraaid en ben naar de fotohandel gereden voor pasfoto’s. Die zien er niet uit omdat ik de bril af moest doen en mijn hoofd iets achterover-iets-naar-links-nee-de-andere kant-op-ja-tikje-terug-nog-en-nog-ietsje-en-nu-nog-ietsje-meer-achterover-ja-zo!-moest- houden, en dat 3 keer om alle gezichtskenmerken binnen de wettelijke kaders te krijgen (het was voor m’n rijbewijs wat ineens te kort zou zijn en dus verlengd moest worden). Ik heb medelijden met douaniers, intercedenten en ambtenaars die op dagelijkse basis aan zulke lelijke foto’s worden blootgesteld.
Voor hetzelfde geld (letterlijk) kon ik ook nog wat foto’s met bril laten maken en dat is dus deze geworden die ik na weer naar huis gereden te zijn voor de ingebouwde-webcam van de laptop heb gehouden en een foto van heb laten maken met een simpele klik op de afbeelding van een knop waarna er 3 irritante pieps klonken gevolgd door een virtuele flits en: een werkelijk-complexe-selfie!