Aften

Ik ontmoet soms mensen die het fenomeen aft niet kennen. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de meeste mensen net zo zijn als gegeven paarden. Ikzelf bijvoorbeeld laat niet graag in mijn mond kijken en al helemaal niet sinds mijn tandarts in mijn achtste levensjaar beweerde dat ik toch wel het slechtste gebit van Friesland moest hebben. Ik had kunnen weten dat dat een onzin bewering was, ze kan nooit alle gebitten in Friesland hebben bekeken.

Wanneer ik een aft heb leidt deze een verborgen leven in mijn mond en ik lijd in stilte want een aft is geen reden tot echt klagen. Daarvoor is ie te klein en te gewoon, geen gespreksonderwerp voor op je werk of in de lift. Alleen mijn vriendin deel ik mee dat er zich een aft heeft gemanifesteerd. Niet om zielig te doen, maar praktisch, in verband met mogelijke lichamelijke toenadering rond mijn mond. Gedurende anderhalve week gaat iedere spontane glimlach gepaard met helse pijn en is hete koffie en pikant eten een marteling.

Bent je niet bekend met de aft ? Prijs jezelf relatief gelukkig. Relatief omdat de vreugde wanneer de aft verdwijnt groot is.