100 radio’s

vloerradio

Op de bovenste verdieping van het chaotische warenhuis VanderVeen in Assen, waar winkels vrij in elkaar over lopen zonder scheidingswanden, heb ik 100 radio’s opgehangen en neergezet. De radio’s waren opgedeeld in 6 groepen, die 1 voor 1 werden ingeschakeld, een paar seconden zachte FM ruis lieten horen en vervolgens weer werden uitgeschakeld. Het resultaat was een golvende zee van ruis aangevuld met het knetteren van aan- en uit-gaande transistorradio’s.

Bezoekers hebben dit werk drastisch gewijzigd door de radio’s op radio 538, Smash-FM en nog wat andere luidruchtige zenders af te stemmen en het volume op “voluit” te draaien.
Als kunstenaar vond ik dat een verrassende ontwikkeling. Het winkelpersoneel was er niet zo blij mee aangezien de kantine vlak naast dit werk was en ook hier scheidingswanden ontbraken. Schrikken met een dienblad vol hete koffie in je handen is niet leuk.

Met ducktape en schroevedraaier heb ik de radio’s zo verminkt dat zenderkeuze en volume vast lagen. Ik heb nog steeds een verzameling volumeknoppen in de schuur.

100 radio's